Як захистити холодильник від перепадів напруги в мережі?

Працездатність і термін експлуатації будь-яких побутових електроприладів багато в чому залежить від стабільності напруги в електромережі. Різкі перепади напруги призводять до перегріву і навіть загоряння обмоток електродвигунів. Відповідно, виникає потреба виробляти дорогий ремонт холодильників в умовах сервісного центру. Як захистити техніку від неприємностей, які можуть статися внаслідок нестабільної подачі електроенергії? Щоб продовжити експлуатаційний термін агрегату, слід виконувати наступне:

  • Підключати обладнання до електроживлення через мережевий фільтр
  • Забезпечити якісний контакт (не повинно бути розхитаних з'єднань)
  • Встановити запобіжник УЗО
  • Придбати відповідний стабілізатор напруги
  • Під холодильник необхідно виділити окрему точку електроживлення. Решта побутові прилади повинні підключатися до іншої розетки, не слід використовувати також трійники та перехідники.

Стабілізатор напруги — гарантія безпеки побутової техніки

Щоб не довелося виконувати ремонт холодильника чи інших електроприладів, можна придбати побутовий стабілізатор напруги. Цей апарат забезпечить вашу техніку якісним електроживленням, та виключить передчасний знос і поломку агрегатів і вузлів холодильника. Існує кілька критеріїв, за якими слід вибирати стабілізатор напруги.

По-перше, необхідно заздалегідь з'ясувати яка розводка використовується в будинку — трифазна або однофазна. По-друге, потрібно визначити потужність стабілізатора (підсумовувати потужності всіх електроприладів, які будуть підключатися до цього пристрою). І, нарешті, потрібно визначити, з яким робочим діапазоном повинен справлятися стабілізатор. Стандартний діапазон коливається в межах 165 - 255 Вольтів.

Як продовжити термін експлуатації холодильника

Перш за все, не слід використовувати агрегат на повну потужність. Встановлюючи температуру нижче, ніж це необхідно, ви піддаєте обладнання надмірним навантаженням. Крім того, стежте за станом ущільнювача. Він повинен щільно прилягати до дверей і бути ідеально чистим. В іншому випадку відбудеться розгерметизація (розморожування) агрегату.

Також рекомендується стежити за станом решітки конденсатора. Будь-які забруднення значно ускладнюють віддачу тепла, що може спровокувати поломку агрегату. Очищати конденсатор можна тільки після відключення обладнання від мережі.

Схожі статті
Наша адреса:
м. Івано-Франківськ. вул. Галицька, 1
Пишіть на:
Виклик майстра за телефонами: