Холодильник Liebherr працює, але не охолоджує?

Холодильник Liebherr працює, але не охолоджує?

У 90-х роках холодильники марки Liebherr вважалися еталоном надійності та функціональності. Одне тільки згадка про цей німецький виробник у себе на кухні викликало повагу у співрозмовника. У ті часи така техніка насправді виділялася. Сьогодні подібним апаратом важко кого-небудь здивувати. Холодильники Лібхер настільки широко поширені в нашому місті, що в кожній багатоповерхівці ви не прогадаєте про його присутність. Але на жаль надійність, якою славилися холодильні апарати в дев'яностих зникла. Час і наш досвід показує, найнадійнішими холодильниками є вироби, виготовлені 10 і більше років тому. Ну а радянські "Зіл", "Донбас", "Дніпро" є, як би це не парадоксально звучало, еталоном надійності та служать по 30-50 років. Не будемо повертати в минуле, а звернемо увагу на сьогодні та спробуємо розібратися в причині чому холодильник Liebherr працює, але не охолоджує.

Чому Liebherr працює, але не охолоджує?

Подібна проблема відбувається не тільки з холодильниками німецького виробника і перше на що необхідно звернути увагу майстру, це перевірити на працездатність мотор-компресор холодильника. Якщо він несправний, ви будете чути звук його роботи, але через запалих клапанів, агрегат не зможе нагнітати необхідний тиск в системі випарників. Отже, його робота буде холостий. Необхідно провести заміну компресора і працездатність холодильника відновиться.

Наступною можливою причиною може бути витік холодильного агента — фреону в системі випарників. В Liebherr таке відбувається не часто, через те, що матеріал з якого виготовлений випарник і "запінка" стінок досить якісні. Але від заводського браку сьогодні не застрахований жоден виробник. Усунення витоку холодоагенту робота досить клопітка. Якщо пробитий зовнішній випарник, то це пів біди й проблема вирішується на місці. Але якщо витік у внутрішній частині запінені стінки, то холодильник необхідно транспортувати в майстерню для розшиття стінки, виявлення витоку, її усунення, заправки холодильника фреоном.

Також холодильник Лібхер може не охолоджувати через не робочий вентилятор або ж датчик температури холодильної камери. Несправність може торкнутися і модуля управління — електронного блока. Будь-яка з поломок усувається!

Схожі статті
Наша адреса:
м. Івано-Франківськ. вул. Галицька, 1
Пишіть на:
Виклик майстра за телефонами: