Як правильно вибрати холодильник

Як правильно вибрати холодильник

Холодильник необхідно підбирати за розмірами, залежно від потреб сім'ї. Якщо сім'я має невеликі вимоги до холодильника, то цілком підійде невисокий, заввишки до одного метра, компактний холодильник з однією камерою. Але для великої родини необхідний великий двокамерний холодильник. Такі холодильники можуть досягати висоти 2 метри.

Холодильники можуть оснащуватися одним або двома компресорами. Також двокамерні холодильники можуть бути оснащені одним компресором або двома. Одно компресорні холодильники більш економічні, а у двох компресорних холодильників є можливість відключати, для розморожування, одну з камер, в той час, коли друга буде працювати.

Якщо у вашому будинку кухня досить великих розмірів, то можна встановити холодильник із серії пліч-о-пліч. Такі холодильники є самими габаритними й місткими, корисний об'єм яких, становить від 520 до 800 літрів. Великі розміри таких холодильників не принесуть вам проблем з розморожуванням тому, що вони оснащуються в обов'язковому порядку, системою No Frost, яка бере всі проблеми розморожування на себе.

Пристрій холодильників серії пліч-о-пліч дозволяє мати декілька температурних зон, герметичну камеру з температурою нуль градусів і відсік з регульованою вологістю. Практично всі холодильники оснащені можливістю додаткового охолодження напоїв — це спеціальний відсік на дверцятах, де температура завжди нижче на три градуси, ніж в основній камері. Вбудований "айсмейкер" (генератор льоду), забезпечить льодом, в кількості чотирьох кілограмів на добу без особливих проблем, при цьому вам не доведеться постійно заливати воду і возитися із замерзлими кубиками льоду, відокремлюючи їх від формочок. По шлангу, підключеному до водопроводу, вода надходить у фільтр зі змінними картриджами, після чого очищена направляється в відсік, де перетвориться на лід.

Розташування камер

Розташування камер повинно бути максимально зручним для вас. Якщо у холодильника дві або більше камер, то необхідно визначитися, де повинна знаходитися морозильна камера, для більшого вашої зручності. Ви частіше використовуєте продукти з морозильної камери, то варто звернути увагу на холодильники, у яких морозильна камера знаходиться у верхній частині. Але якщо ви частіше звертаєтеся до холодильної камери, то моделі класичного виду підійдуть вам більше.

Заморозка

Дана характеристика відзначається на дверцятах морозильної камери, а в однокамерних холодильників — поруч з індикаторами роботи. Позначення двох сніжинок говорять про те, що максимальна температура в морозильній камері буде не більше дванадцяти градусів, три сніжинки вказують на те, що температура заморожування досягне мінус вісімнадцяти градусів, а якщо є зображення чотирьох сніжинок, то це вказує на те, що температура в морозильній камері може досягати 24 градусів.

Управління

Холодильники можуть бути керовані електромеханічним способом і електронним. Електромеханічний спосіб для нас найбільш звичний і простий: включаємо і вимикаємо, натискаючи на кнопки, а повертаючи ручки термостата, виставляємо потрібний режим. Електронний спосіб передбачає електронну панель з цифровим дисплеєм і пультом управління. Таке управління дозволяє запрограмувати холодильник, з точністю до градуса, на потрібну температуру, чого при ручному регулюванні зробити не вийде. Але оснащення холодильника електронікою вимагає підключення його через хороший стабілізатор напруги, зважаючи на нестабільність електричних мереж.

Розморожування

Є холодильники з ручним розморожуванням і з автоматичним. Нам звичніше перший варіант, але переваги другого безперечні тому, що не вимагають втручання людини. У холодильниках, оснащених автоматичною функцією розморожування, конденсат відтає автоматично, осідаючи на задню внутрішню стінку холодильної камери, де влаштований випарник. Вода, яка накопичується, стікає по спеціальному жолобку в нижню частину холодильної камери і йде в отвір по трубопроводу в ванночку, що знаходиться під компресором. Під впливом тепла, яке виробляється компресором, відбувається випаровування вологи.

Крім основних функцій, які ми тут перерахували, існує велика кількість додаткових, які можуть також впливати на ваш вибір холодильника. Але пам'ятайте, що будь-яка техніка має здатність ламатись і рано чи пізно прийдеться виконати ремонт холодильника, детальніше про це тут.

Схожі статті
Наша адреса:
м. Івано-Франківськ. вул. Галицька, 1
Пишіть на:
Виклик майстра за телефонами: