Види побутових холодильників

Види побутових холодильників

Побутові холодильники бувають:

  • Класичні, універсальні однокамерні
  • Морозильні камери
  • Однокамерні холодильники, не мають низькотемпературного відділення
  • Двокамерні або багатокамерні холодильники
  • Холодильники, обладнані системою No Frost

Класичні холодильники виконуються за найпростішою схемою, яка має один випарник. Універсальні однокамерні холодильники призначаються для зберігання, при низьких температурах, невеликої кількості продуктів, а також зберігання продуктів при температурі близькій до нуля градусів.

Найнижчу температуру в класичному холодильнику має випарник, який призначається для заморожування і зберігання невеликої кількості продуктів. Інший простір холодильника охолоджується за допомогою природної конвекції повітря від випарника по всьому внутрішньому об'єму холодильника.

Терморегулятором встановлюється підтримання необхідної температури. При досягненні необхідної температури, електричний ланцюг розмикається терморегулятором, зупиняючи мотор-компресор, але як тільки температура всередині холодильника підвищується, — спрацьовує терморегулятор, включаючи мотор-компресор, і цикл повторюється. Терморегулятором налаштовується температура в морозильній камері в межах від -12 до -18 градусів.

Морозильна камера призначається для зберігання при низькій температурі, досить великої кількості продуктів. Пристрій має аналогічне класичному холодильнику, але випарник розташований на весь обсяг холодильного простору, ефективно охолоджуючи всю камеру, чим вона і відрізняється від класичного однокамерного холодильника. Настоянки терморегулятора дозволяють підтримувати температуру морозильної камери в межах від мінус 18 до мінус 24 градусів.

Однокамерні холодильники

Однокамерний холодильник без морозильного відділення — це холодильник, оснащений одним випарником, який розташований уздовж задньої внутрішньої стінки вертикально. Налаштування терморегулятора дозволяють налаштувати підтримку температури від 0 до + 10 градусів. Нагрівальний елемент, який є на випарнику, призначається для видалення інею, який утворюється в процесі робочого циклу мотор-компресора. Холодильник відтає кожен раз, коли спрацьовує терморегулятор, відключаючи мотор-компресор, при досягненні випарником, встановленої температури. Терморегулятор влаштований таким чином, що при досягненні встановленої температури, відключається мотор-компресор і припиняється процес охолодження. А після того, як відтає весь іній з поверхні випарника, відбувається включення.

Двокамерні та багатокамерні холодильники

Двокамерні або багатокамерні холодильники — це холодильники, у яких випарники з'єднані послідовно і один компресор. Випарник, охолоджуваний в першу чергу, встановлений в таких холодильниках, в низькотемпературному відділенні (НТО), а той випарник, який охолоджується після нього, встановлений в позитивно-температурному відділенні, в якому автоматично відбувається процес відтавання.

Холодильники, оснащені системою No Frost, можуть мати одну камеру або багато камер, з морозильним відділенням і без нього. Окремі морозильні камери також оснащуються системою No Frost. Система No Frost складається з високоефективного ребристого випарника, вентилятора, таймера і нагрівального елемента. Ребристий випарник у поєднанні з вентилятором виробляють охолодження всього обсягу холодильника достатньою мірою. Таймер, через певні проміжки часу, регулярно включає холодильник в режим відтавання. Нагрівальний елемент з підвищеною потужністю, видаляє під час режиму відтавання, в короткий час видаляє весь іній, який скупчився на випарнику, в процесі роботи холодильника. Таким чином, робота холодильника циклічно повторюється, що позбавляє користувачів від необхідності проводити розморожування вручну.

Схожі статті
Наша адреса:
м. Івано-Франківськ. вул. Галицька, 1
Пишіть на:
Виклик майстра за телефонами: