Вибираючи холодильник, загляньте всередину

Вибираючи холодильник, загляньте всередину

При виборі побутової техніки, для нас важливі не тільки технічні характеристики й ціна, але ще й зовнішній вигляд. При цьому, найчастіше цей чинник може виявитися найбільш важливим або визначальним! Як правильно вибрати холодильник ми вже писали.

Звичайно ж, нам завжди хочеться, щоб холодильник гармонійно вписувався в кухонний інтер'єр. Зрештою, основну задачу вони всі виконують — забезпечують збереження продуктів тривалий час, але про привабливість теж треба подумати. На сьогодні існує велика кількість способів зробити свій холодильник індивідуальним, унікальним. Але зовнішній вигляд — це не єдина характеристика, на яку звертають увагу. Його внутрішній устрій має не менше значення.

Холодильне відділення

В такому випадку основа основ — це полиці, на яких розміщуватимуться продукти. Виробники застосовують у своїх моделях різні матеріали — пластик, скло, метал. Найчастіше зустрічаються полиці в холодильниках зі скла — вони мають витончений вигляд і при цьому можна бачити, що знаходиться на всіх інших полках, а в міцності не програє ні скільки іншим матеріалам. Деякі виробники встановлюють у своїх моделях, по старого, гратчасті металеві полиці, які не перешкоджають циркуляції повітря, в результаті всі продукти охолоджуються рівномірно. Сьогодні навіть такі конструкції можна зустріти в елітних і престижних холодильниках.

Як розташовуються полиці усередині камери — це тема окремої розмови. Великим плюсом для будь-якого холодильника є ефективне використання доступного простору. Зрозуміло у всіх моделях кожним виробником передбачена можливість перевішування полиць.

Інше питання: на скільки вільний у своєму виборі володар «холодного помічника». Деякі моделі холодильників пропонують лише кілька позицій, у той час, як інші оснащені безліччю утримувачів, що дозволяють вибирати необхідні відстані між полицями. Зрозуміло, переважно другий варіант, оскільки дозволяє більш ефективно використовувати внутрішній простір холодильника.

При виборі холодильника, необхідно простежити за тим, щоб у моделі, яку ви обираєте, полички мали окантовку по всіх краях — це дуже зручно у випадку, якщо проливається рідина. Вона тоді залишається на поличці та згодом легко забирається.

Деякі моделі холодильників оснащуються полицями з відкидною панелькою, якщо виникає, наприклад, необхідність поставити високу пляшку, а відкинувши її можна без проблем помістити там посудину на полиці нижче.

Обов'язковим атрибутом будь-якого холодильника є ящики для зберігання фруктів та овочів. Як правило вони встановлюються внизу холодильної камери, їх два або три. Найпоширенішим матеріалом для таких відділень використовується пластик. Він може бути кольоровою і прозорий, а раніше використовувався білий звичайний. Внутрішня частина ящиків може бути розділена перегородками, що дозволяють розділити по відділеннях різні продукти (наприклад, овочі та фрукти окремо один від одного). Також пластикові ящики можуть бути оснащені пластиковими кришками, іноді з регуляторами, які дозволяють встановити потрібну вологість. Це зроблено тому, що овочі та фрукти дуже вимогливі до умов зберігання і дуже легко псуються.

Крім цього, є ще безліч інших аксесуарів, полегшують зберігання різних продуктів в холодильнику. Без сумніву, заслуговують на увагу тримачі для пляшок.

По конструкції вони можуть бути різними:

Для зберігання пляшок невеликої висоти призначені хвилясті решіточки. Парні або індивідуальні контейнери (можуть бути виготовлені з пластику або іншого матеріалу), що дозволяють помістити пару пляшок будь-яких розмірів таким чином, що діставати їх буде зручно.

Невеликі полиці, призначені для зберігання великої кількості пляшок, мають зменшену ширину. При цьому дуже важливо, щоб ці полки мали фіксатори для кожної пляшки, інакше вони будуть скочуватися і крихке скло пошкодиться.

У холодильнику бажано мати маслянку і спеціальні відділення для яєць, які дозволять обійтися без громіздких картонних осередків, що займають занадто багато місця.

Якщо вам потрібна у великих кількостях холодна вода, то придбайте холодильник оснащений охолоджувачем води. Як правило, він розташовується в холодильній камері, а назовні виведено пристрій роздачі води. Ця система дозволить вам завжди мати холодну воду, яка добре підходить для пиття і приготування напоїв.

Морозильне відділення

Морозильна камера має, як правило, кілька полиць і ящиків. Оптимальним варіантом є поєднання і того й іншого, що забезпечить вам найбільшу свободу у виборі простору для всіляких продуктів.

Бувають ящики двох конфігурацій:

  • Ніздрюваті
  • Суцільні

Перші, на думку багатьох, краще, через те, що вони не перешкоджають повітрю проходити всередину закритого простору. Якщо ваш вибір припав на холодильник з великою кількістю ящиків, то зверніть увагу на те, що б хоч один ящик в холодильнику був високим — в ньому буде зручно зберігати великогабаритні продукти і навіть помістити туди великі пластикові пляшки. Нехтувати неглибокими ящиками також не варто — їх дуже зручно використовувати для заморожування фруктів і овочів.

У морозильній камері, як правило, розміщуються спеціальні пристосування для виготовлення льоду. Найпростішим варіантом — є пластикова форма, яка має певну кількість заглиблень. Вона заповнюється водою, а через деякий час ви маєте готові крижинки у формі кубиків. Більш просунуті моделі обладнані вбудованими формами й оснащені спеціальною ручкою. При повороті ручки, перекидається контейнер і лід сам падає в заздалегідь приготовлену місткість.

Найдорожчі холодильнику забезпечуються спеціальним "айсмейкером" (пристроєм для приготування льоду) або льодогенератором, в якому лід готується в автоматичному режимі. Володар такого холодильника у двох видах може отримати «готовий продукт»: у вигляді крижаної крихти або в кубиках. Крошка дозволяє швидко охолоджувати напої. Звичайно ж всі ці та подібні вишукування значно впливають на ціну придбаного холодильника.

На нашому ринку асортимент холодильників дуже великий. Існує конкуренція між виробниками, які винаходять все нові аксесуари, які покликані допомогти домогосподаркам. Купуючи холодильник — зверніть на них серйозну увагу. Варто при цьому подумати заздалегідь, які пристосування можуть вам знадобитися. Адже використовувати «рідні» речі набагато краще, ніж купувати полички й утримувачі окремо, сподіваючись що вони впишуться ідеально в простір вашого холодильника.

Схожі статті
Наша адреса:
м. Івано-Франківськ. вул. Галицька, 1
Пишіть на:
Виклик майстра за телефонами: