Поради щодо експлуатації холодильників

Поради щодо експлуатації холодильників

Перш ніж приступити до експлуатації холодильника, необхідно встановити його правильно. Для правильної установки холодильника необхідно: щоб поверхня, на яку встановлюється холодильник, була рівною і стійкою; передбачити, щоб не було зайвого потрапляння тепла від сонячних променів і різного роду опалювальних приладів; передбачити простір збоку та ззаду не менше п'яти сантиметрів, для нормальної циркуляції повітря; і виключити всякий контакт з іншими предметами. Доцільність даних правил така: зайві хитання і рух холодильника можуть привести до підвищеного зносу, підвищені температури призводять до руйнування гумових та пластмасових деталей, достатній простір забезпечить хорошу циркуляцію повітря, який охолоджує компресор, зберігаючи його від перегріву.

Кілька простих порад по експлуатації, які допоможуть продовжити життя вашому холодильнику, а вас вбереже від небажаного дорогого ремонту:

  • Попадання води в непризначені місця і зазори в холодильнику призведе до виникнення несправностей і небажаних наслідків.
  • Збережені продукти не повинні стосуватися випарника.
  • Не варто встановлювати покажчик на максимальні регулювання, через те, що це не дає значних виграшів, але примушує двигун працювати в максимальному режимі.
  • Уникайте різких і непередбачуваних включень і виключень холодильника. У таких випадках необхідна тимчасова пауза між включенням і вимиканням.
  • Деякі холодильники оснащені сумували випарником, який розташований на задній внутрішній стінці холодильника. Необхідно стежити за тим, щоб нічого не перешкоджало стіканню крапель води, і призначений для цього, стік повинен бути вільний.
  • Не використовуйте тверді гострі предмети при розморожуванні холодильника, через те, що це може призвести до пошкодження внутрішніх пластмасових деталей і емалі й призведе до прискореного «старіння» холодильника. При розморожуванні необхідно використовувати тільки теплу воду.
  • Після чергового розморожування, необхідно, щоб холодильник відпрацював один повний цикл і відключився, тільки після цього в нього можна завантажувати продукти для зберігання.
  • Деякі холодильники оснащуються функцією швидкої заморозки, яка включається кнопкою (зазвичай жовтого кольору). Дану кнопку не варто залишати на дуже тривалий час.
  • Встановлюйте холодильник трохи далі від опалювальних приладів.
  • Рослинну олію зберігати в холодильнику не рекомендується. Масло цього не потребує, а потрапляючи на гумові ущільнювачі дверцята холодильника, виводить з ладу гумові деталі.

Рекомендації

Рекомендується двічі на рік мити й очищати холодильник вологою ганчіркою без застосування хімічних чистячих речовин. Використання спеціальних аксесуарів для догляду за холодильником, які можна застосовувати при чищенні, продовжать йому життя і збережуть привабливий свіжий вигляд, тоді вам не прийдеться звертатись по ремонт холодильника, про який можна прочитати тут і він вірно прослужить вам багато років.

Схожі статті
Наша адреса:
м. Івано-Франківськ. вул. Галицька, 1
Пишіть на:
Виклик майстра за телефонами: