Найпоширеніші несправності холодильників

Найпоширеніші несправності холодильників

Серед безлічі причин, що сприяють виходу холодильників з ладу, можна виділити основні несправності, що найчастіше трапляються.

До них відносяться:

  • наявність води під агрегатом або на його нижній полиці
  • витік холодоагенту
  • відсутність холоду в камері
  • безперервна робота компресора

Якщо на підлозі під холодильником виявилася вода, але сам агрегат працює як зазвичай, виною тому може стати шланг, що зіскочив з патрубка або впав зливний піддон. Повернувши на місце шланг (піддон), можна самостійно усунути цю проблему.

Відсутність індикації, світла і холоду в камерах спостерігається при недостатній напрузі в мережі, а також, коли вийшло з ладу електрообладнання холодильника. В такому випадку потрібно професійний ремонт холодильника, оскільки відновити працездатність електронних схем може тільки фахівець, який має допуски до роботи з електрообладнанням.

Якщо не включається двигун холодильної камери, освітлення є, але відсутній холод, причиною в більшості випадків є зношений або бракований терморегулятор. Необхідно провести заміну даного елемента. Крім того, несправність такого роду може виникнути внаслідок виходу з ладу пускозахисного реле або поломки компресора. Заміна зношених деталей здійснюється з урахуванням технічних особливостей конкретного холодильника.

Несправний терморегулятор може стати причиною надмірно низької температури в холодильній камері. Визначити несправність можна за такими ознаками: компресор працює без виключення, продукти в холодильнику замерзають, а не охолоджуються.

Витік фреону та його наслідки

У деяких випадках ремонт холодильників потрібно робити через витік фреону з системи. Визначити несправність можна по безперервній роботі компресора і відсутності холоду в камері. Усунути поломку може тільки кваліфікований фахівець. Майстер проводить закачування холодагенту, змінюючи при необхідності пошкоджені елементи системи.

Щоб уникнути витоку фреону категорично заборонено використовувати при розморожуванні гострі металеві предмети. Саме вони стають причиною даної несправності — намагаючись зняти шар «шуби» гострим предметом, власники побутової техніки ушкоджують важливі елементи пристрою агрегату. Для того, щоб видалити намерзлий сніговий шар, використовується спеціальна пластикова лопатка, що входить в комплектацію обладнання.

Схожі статті
Наша адреса:
м. Івано-Франківськ. вул. Галицька, 1
Пишіть на:
Виклик майстра за телефонами: