Що таке фреон

Що таке фреон?

У промислових (торговельних) холодильних агрегатах в основному використовуються фреони, такі, як Р-22 (є озоноруйнівним), на якому сьогодні працює велика частина всіх холодильних установок. R-134 використовується для середньотемпературних шаф. R-404 в основному використовується для низькотемпературних агрегатів, як аналог Р-22 фреону.

Перші холодильні установки працювали на аміаку. Це було небезпечно для людини, що дещо стримувало розвиток холодильної техніки. Задача була вирішена в +1931 році, коли був синтезований нешкідливий для людського організму холодагент — фреон. Фреон — це речовина, що складається з основ двох газів — метану СН4 та етану - СН3-СН3.

Найбільш часто зустрічається фреон в побутових холодильниках — це Р-12, який визнали озоноруйнівним. R-134 має експлуатаційні характеристики, близькі до R12. R-134 і його рекомендується застосовувати в побутових холодильниках, а також він може бути використаний при переході побутових холодильних систем з R-12 на R-134. Один з нових фреонів R-600, що складається в основному з ізобутану, який на сьогодні є самим екологічним, але вибухонебезпечним. Як правильно та безпечно користуватись холодильником можете прочитати в цій статті.

Схожі статті
Наша адреса:
м. Івано-Франківськ. вул. Галицька, 1
Пишіть на:
Виклик майстра за телефонами: