Витік фреону в холодильнику, суть проблеми

Витік фреону в холодильнику, суть проблеми

Витік холодоагенту (фреону) виникає через розгерметизацію системи. Мікротріщини дуже складно виявляються без спеціального обладнання, так що самостійно можна помітити тільки явні проколи й переломи трубок, і то не завжди.

Причини витоку фреону

Всі причини утворення ушкоджень і витоків можна умовно поділити на три типи. Вони нерозривно пов'язані з тим, хто саме і на якому етапі життя холодильника допустив розгерметизацію.
У деяких, вже досить рідкісних, випадках винуватцем стає сам завод-виготовлювач або місце, де здійснюється складання агрегату. Порушення технологічного процесу, недбалість, відвертий брак. Через це не рекомендується зв'язуватися з, умовно кажучи, китайською збіркою. Деталі-то будуть хорошої якості, але зібрані без урахування всіх тонкощів.

Розгерметизація можлива і на етапі транспортування або безпосередньо експлуатації. Удари, випадкові й навмисні проколи, занадто жорстка очищення і так далі. При транспортуванні обов'язково потрібно акуратно укладати або встановлювати агрегат, ретельно фіксувати та не допускати зовнішнього впливу. Краще взагалі не намагатися перевезти агрегат самостійно. Особливо на даху автомобіля або в кузові без фіксації.

І остання група причин — це порушення технології ремонту холодильників. Те саме, чому так часто говорять, що не можна ремонтувати побутову техніку такої складності своїми руками без відповідної освіти та досвіду. Навіть досвідчені майстри можуть допускати помилки та халатно поставитися до питання, не оцінивши та не відстеживши особливості тієї чи іншої моделі.
Ніколи не намагайтеся лагодити холодильник самостійно, якщо у вас немає досвіду!

Як запобігти витоку холодоагенту?

Зазвичай хороші майстри відразу попереджають, що не варто економити на матеріалах. Це не спроба виманити більше грошей, це дотримання того самого технологічного процесу, про який йшла мова вище. Звичайно, при ремонті (у себе) вдома куди складніше врахувати та дотримати всі тонкощі, але ось підбором неякісного інструменту і запчастин можна дуже серйозно погіршити ситуацію.

Транспортування агрегату варто довіряти професійним перевізникам. Найчастіше вони мають досвід в такого роду справах і, крім того, з компанії завжди можна намагатися стягнути збитки, чого ніяк не вийде, якщо ви перевозили техніку самостійно.

Також вкрай не рекомендується кидати холодильник або допускати, щоб його протикали. Особливо якщо в будинку є  діти. Будьте обережні та звертайтесь до професіоналів !

Схожі статті
Наша адреса:
м. Івано-Франківськ. вул. Галицька, 1
Пишіть на:
Виклик майстра за телефонами: