Плачуча стінка чи система "No Frost"

Плачуча стінка чи система "No Frost"

Вже довгий час двокамерні холодильники вважаються фаворитами продажів — вони дозволяють як глибоко заморозити м'ясо (до мінус 24 градусів Цельсія!), так і якісно зберігати незаморожені продукти в камері охолодження. Літраж двокамерних холодильників цілком може доходити 500-600 л. Тому вони можуть оснащуватися другим додатковим компресором, оскільки одному компресору в літню спеку досить проблематично тягнути дві камери.

Двокамерні холодильники підрозділяються на два класи - «ті, що плачуть» і системи No Frost. Які з них вважаються кращими?

Якщо важливо піддати продуктам глибоке заморожування, рекомендується вибирати «плачучий» двокамерний холодильник, в якому випарник одночасно охолоджує як морозильну камеру, так і камеру охолодження. На стіні утворюється іній, який, коли холодильник не працює, перетворюється в воду, яка віддаляється через спеціальну трубку назовні — на прозору чашку, встановлену над гарячим компресором. Конденсат випаровується в навколишнє повітря. «Плачучий» холодильник потрібно розморожувати, як мінімум, раз на пів року.

Якщо ви хочете експлуатувати холодильник роками без розморожування, рекомендується купувати версії, які підтримують систему No Frost. В останньому випадку вертикально встановлений випарник обдувається повітряним потоком. І останній направляється як в морозильник, так і в камеру охолодження. Холодильник перетворюється у свого роду потужний і компактний кондиціонер. І чим сильніше буде дути холодний вітер, тим швидше зможуть замерзнути продукти — аналогічний принцип використовується в рибних траулерах, що дозволяє в стислі терміни заморожувати великі обсяги риби.

Двокамерні холодильники системи No Frost варіюються і по кліматичному класу. Для північних регіонів переважно вибирати клас «N», тоді як для Середньої Смуги краще зупинитися на користь вибору субнормального кліматичного класу «SN», при якому холодильник здатний спокійно працювати до +32 градусів Цельсія. Для спекотного клімату буде краще, якщо конденсатор буде вбудований не в стінку, а встановлений за задньою стінкою. Економія електричної енергії, коштом кращого дроселювання фреону, виявиться значною.


Холодильники системи No Frost бояться різкого стрибка напруги. Часто від цього страждає регулююча електроніка. Щоб не віддавати холодильник на дорогий ремонт, настійно рекомендується під'єднати холодильник до стабілізатора напруги, який здатний вимкнути прилад охолодження від мережі при різкому стрибку напруги.

Схожі статті
Наша адреса:
м. Івано-Франківськ. вул. Галицька, 1
Пишіть на:
Виклик майстра за телефонами: